Το TEDxAthens Στηρίζει για 4η Χρονιά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

January 31, 2016 Δημοσιεύτηκε από: Κανένα σχόλιο

boroume_logo

Κάθε χρόνο σερβίρονται, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, γεύματα για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου που βρίσκεται μαζί μας όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τι γίνεται όμως με εκείνες τις μερίδες φαγητού που δε καταναλώνοται;

Φέτος, όπως και τις προηγούμενες τρεις χρονιές, η ομάδα του TEDxAthens θα προσφέρει το επιπλέον φαγητό σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ από το 2011 μέχρι σήμερα καταπολεμά τη σπατάλη του φαγητού που περισσεύει και φροντίζει να το αξιοποιεί για κοινωφελή σκοπό σε όλη την επικράτεια. Ουσιαστικά λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας μεταξύ των δωρητών τροφίμων και των φορέων – αποδεκτών, δημιουργώντας έτσι συνδέσμους ανάμεσα στον εκάστοτε δωρητή και τον καταλληλότερο αποδέκτη. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει εκατοντάδες «γέφυρες», κυρίως μόνιμου χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να προσφέρονται 10.000 μερίδες φαγητού κατά μέσο όρο την ημέρα, συνήθως εντός της ίδιας περιοχής.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου κινήματος πολιτών και επιχειρήσεων, που θα φέρει στην επιφάνεια την κοινωνική τους ευαισθησία. Οι επιπλέον μερίδες φαγητού δηλαδή να αξιοποιούνται αποτελεσματικά, και αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια να προσφέρονται  σε όσους τις χρειάζονται.

Καθημερινά μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ προσφέρονται κατά μέσο όρο 10.000 μερίδες φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ενώ συνολικά από  το 2012 μέχρι σήμερα οι άνθρωποι του ΜΠΟΡΟΥΜΕ έχουνε σώσει και προσφέρει συνολικά πάνω από 5.000.000 μερίδες φαγητού αξίας πάνω από 7.500.000€. Επιπλέον, πάνω από 320 εταιρείες εστίασης προσφέρουν φαγητό σε τακτική βάση. Η προσφορά του ΜΠΟΡΟΥΜΕ δε σταματάει εδώ όμως καθώς συνεργαζεται και με περισσότερους από 1.000 κοινωφελείς φορείς, συσσίτια και κοινωνικές υπηρεσίες δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Για εμάς, την ομάδα του TEDxAthens στόχος μας είναι κάθε χρόνο να τα καταφέρνουμε ακόμα καλύτερα και να καταλήγουν περισσότερες μερίδες φαγητού σε αυτούς που τις χρειάζονται.

Τόνοι κατάλληλου φαγητού πετιούνται κάθε μέρα στα σκουπίδια, ενώ πολλοί συνάνθρωποι μας πεινούν ή υποσιτίζονται. Τα μέλη της ομάδας ΜΠΟΡΟΥΜΕ απευθύνουν έκκληση προς όλους μας, ώστε να βοηθήσουμε ενεργά το στόχο τους, καταπολεμώντας τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και αξιοποιώντας το για κοινωφελή σκοπό.

Φέτος, το επιπλέον φαγητό της εκδήλωσης μας, λοιπόν, θα έχει και πάλι -μέσω του Μπορούμε -την ίδια κατάληξη, τους ανθρώπους που το έχοουν ανάγκη. Μέχρι τότε, εσείς μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ΜΠΟΡΟΥΜΕ εδώ αλλά και να διαβάσετε τον πάντα επίκαιρο δεκάλογο του για την εξοικονόμηση φαγητού.

Γιατί μερικές πρωτοβουλίες αξίζει να διαδοθούν.

Tο σχόλιο σας