Μπορείς και ΕΣΥ να Βοηθήσεις!

February 1, 2016 Δημοσιεύτηκε από: 1 σχόλιο

logo METAdrasi BBΤο TEDxAthens προσκαλεί όλους τους συμμετέχοντες της φετινής εκδήλωσης να προσφέρουν ζεστασιά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη!

Φέτος σε συνεργασία με τη ΜΕΤΑδραση προσφέρουμε, με τη δική σας συνεισφορά, ένα και μόνο συγκεκριμένο είδος πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που, πιο πολύ από ποτέ, χρειάζονται τη βοήθεια μας. Ποιο είναι αυτό; Τα παπούτσια.

Όλοι έχουμε στη ντουλάπα μας ένα ή και περισσότερα ζευγάρια παπούτσια που δε φοράμε πια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι εκεί. Υπάρχει ωστόσο σημαντικότερος λόγος να είναι κάπου αλλού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα φέρεις μαζί σου στις 6 Φεβρουαρίου. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίον θα μπορείς να τα αφήσεις και οι άνθρωποι της ΜΕΤΑδρασης θα φροντίσουν να πάνε στα σωστά χέρια.

Αν έχεις λοιπόν άνετα, καθημερινά, ζεστά παπούτσια ή και σαγιονάρες που δε φοράς πλέον μπορείς να μας τα φέρεις. Γυναικεία, αντρικά, παιδικά σε ότι νούμερο και αν είναι, αρκεί να είναι άνετα για περπάτημα γιατί δυστυχώς θα περπατήσουν πολύ μόλις βγουν από τη ντουλάπα σου.

**Η συγκεκριμένη δράση είναι μόνο για τους συμμετέχοντες του φετινού TEDxAthens και έχει να κάνει ΜΟΝΟ με παπούτσια, γι’ αυτό το λόγο το μόνο που θα μπορείς να έχεις μαζί σου είναι παπούτσια, ΟΧΙ ρούχα, ΟΧΙ τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο.**

Σε ευχαριστούμε προκαταβολικά για την πολύτιμη βοήθεια σου .

————————————————————————————————————————————————

Λίγα λόγια για τη ΜΕΤΑδραση:

Η ΜΕΤΑδραση είναι μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιείται από το 2010 με πρωταρχικό στόχο την στήριξη της υποδοχής και ένταξης των αιτούντων άσυλο και προσφύγων στην Ελλάδα. Προσφάτως τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «Βορρά-Νότου» από το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς της.

Εστιάζεται σε δράσεις που δεν καλύπτονται από τις αρχές ή άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της διερμηνείας και της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Οι δράσεις της ΜΕΤΑδρασης σε αριθμούς:

  • Πάνω από 250.000 ατομικές διερμηνείες, αξιοποιώντας τους 400 πιστοποιημένους διερμηνείς της
  • Νομική στήριξη σε 60.000 άτομα
  • Πιστοποίηση 500 θυμάτων βασανιστηρίων
  • Συνοδείες 3.050 ασυνόδευτων ανηλίκων σε ασφαλείς δομές φιλοξενίας
  • Προστασία σε πάνω από 350 παιδιά, κυρίως κάτω των 14 ετών, μέσω του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων
  • Δημιουργία Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Λέσβο (Δεκέμβριος 2015). Γίνεται προσπάθεια για δημιουργία αντίστοιχων δομών στη Χίο και τη Σάμο
  • Αποστολή και διανομή στους πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα περισσότερων από 650 κυβικών μέτρων ανθρωπιστικού υλικού
  • Παροχή δωρεάν μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε περισσότερους από 1.000 μαθητές

Η ΜΕΤΑδραση είναι η μοναδική Οργάνωση που έχει σταθερή παρουσία εδώ και 5 χρόνια στα σύνορα και βρίσκεται σε όλα τα σημεία εισόδου και περάσματος των προσφύγων. Μόνιμα εγκατεστημένες ομάδες της λειτουργούν, εκτός από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κω, τη Λέρο, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Ορεστιάδα και την Ειδομένη, ενώ μέσω αποστολών καλύπτονται οι ανάγκες και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν αφίξεις προσφύγων (Σύμη, Λήμνο κ.α.).

Tο σχόλιο σας