Παρουσίαση της ομάδας ΜΠΟΡΟΥΜΕ από το Blog του TEDxAthens

December 12, 2013 Δημοσιεύτηκε από:

boroume3Στο πλαίσιο του HumanGrid που χαρτογραφεί συστηματικά τις εθελοντικές οργανώσεις που δρουν στη χώρα μας με αγάπη για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, βρίσκουμε και ομάδες που κάνουν καθημερινά την αλληλεγγύη, πράξη.

Ανάμεσά τους και η ομάδα ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας των δωρητών τροφίμων και των φορέων – αποδεκτών, δημιουργώντας «γέφυρες» μεταξύ του εκάστοτε δωρητή και του πιο κατάλληλου αποδέκτη.

Από το 2011, έχει δημιουργήσει εκατοντάδες «γέφυρες», κυρίως μόνιμου χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να προσφέρονται 1.000 μερίδες φαγητού κατά μέσο όρο την ημέρα, συνήθως εντός της ίδιας περιοχής.

Στόχος του ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι η ανάπτυξη ενός νέου κοινωνικού κινήματος που θα φέρει στην επιφάνεια την κοινωνική ευαισθησία των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσω της δημιουργίας ενός καινοτόμου μοντέλου αξιοποίησης τροφίμων, τα οποία πλέον αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια προσφέρονται υπέρ κοινωφελών σκοπών.

Τόνοι κατάλληλου φαγητού πετιούνται κάθε μέρα στα σκουπίδια, ενώ πολλοί συνάνθρωποι μας πεινούν ή υποσιτίζονται,. Τα μέλη της ομάδας «Μπορούμε» απευθύνουν έκκληση προς όλους μας, ώστε να βοηθήσουμε ενεργά το στόχο τους, καταπολεμώντας τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και αξιοποιώντας το για κοινωφελή σκοπό.

Μερικά πράγματα που θα μπορούσαμε από σήμερα να κάνουμε είναι: να προγραμματίζουμε σωστά τα ψώνια μας, να γινόμαστε πιο δημιουργικοί με τις συνταγές μας ώστε να μην πετάμε τίποτα, να αξιοποιούμε ως λίπασμα το φαγητό που περισσεύει, και τέλος να δωρίζουμε το επιπλέον φαγητό μας σε όσους το χρειάζονται μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο www.boroume.gr.

Ακολουθώντας όπως και πέρυσι την παραπάνω πρόταση, η ομάδα του TEDxAthens έδωσε και φέτος στην ομάδα ΜΠΟΡΟΥΜΕ όλο το φαγητό που περίσσεψε από το φετινό μας event, ώστε να φτάσει σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλλουμε ξανά σε μια θετική και αξιόλογη πρωτοβουλία που αξίζει να διαδοθεί.

***Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε στο έργο του ΜΠΟΡΟΥΜΕ όπως και πολλών άλλων Οργανώσεων, μέσα από την Πρωτοβουλία “Human Grid” του TEDxAthens, στην ιστοσελίδα www.humangrid.gr

service writer