TEDxAthens 2013 Speakers : DOES & Florian Schmitt

October 31, 2013 Δημοσιεύτηκε από:

profsΟι σημερινοί μας ομιλητές ασχολούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με σύγχρονες μορφές τέχνης. Είναι ο Ολλανδός graffitti designer DOES και ο Florian Schmitt, Executive Creative Director της Hi-ReS!

DOES

Ο DOES, τελειοποιώντας την τέχνη του από το 1997, είναι ένας πολυεπίπεδος διεθνής  καλλιτέχνης. Διακρίνεται ιδιαίτερα από την επιλογή χρωμάτων που σε ζαλίζουν, το καθαρό στυλ του, και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Το motto που τον εκφράζει είναι “He who does creates” (Όποιος δρα, δημιουργεί).

Έχοντας τις ρίζες τους στην τέχνη του graffiti, τα παραδοσιακά σχέδια με γράμματα είναι αυτό που αγαπά περισσότερο ο Does. Υποστηρίζει ότι τα διαφορετικά στυλ γραφής προδίδουν στοιχεία από τα συναισθηματικά τοπία των κατόχων τους, εκθέτοντας υποσυνείδητα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητά τους. Χρησιμοποιώντας μόνο τα γράμματα D, O, E και S ως βάση, ανεβάζει αυτά τα σχέδια σε νέα ύψη.

does2Η αφοσίωση, η αυτοσυγκέντρωση και η αυτοσυγκράτηση είναι στοιχεία που έχουν εντυπωθεί μέσα του έχοντας ζήσει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από την ηλικία των 9, μέχρι την ηλικία των 28.Ως διέξοδο από το επίκεντρο της προσοχής επέλεξε μια διπλή ζωή ως φιλόδοξος καλλιτέχνης graffiti.

Όταν υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής λόγω τραυματισμού, του παρουσιάστηκε μια νέα ευκαιρία: η ευκαιρία να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην τέχνη του. Έχοντας ήδη  αφιερώσει αρκετά χρόνια σχεδιάζοντας κρυφά graffiti, κατάφερε γρήγορα να λαξεύσει τη φήμη ενός από τους καλύτερους εκπροσώπους της τέχνης αυτής.

Ο Does είναι αυτοδίδακτος, η έμπνευσή του πηγάζει από αναμνήσεις όχι μόνο από την πατρίδα του αλλά και από τα πολλά ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό. Η τέχνη του περιλαμβάνεται πλέον σε συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με τον καιρό, η δουλειά του Does έχει επεκταθεί σε εικονογραφήσεις, εκτυπώσεις και καμβάδες. Όποιο και αν είναι το μέσον, το έργο του αποπνέει χαρά – φωτεινό, δυναμικό και γεμάτο ενέργεια. Η επιμελημένη τέχνη και ο ανθρώπινος χαρακτήρας του Does καθιστούν τα έργα τέχνης του άμεσα αναγνωρίσιμα.

Florian Schmitt

Ο Florian Schmitt είναι Executive Creative Director της Hi-ReS!, ενός creative agency που ξεκίνησε ο ίδιος το 1999. Το όνομα της εταιρίας προέρχεται από το ακρωνύμιο ‘Handsome information – Radical entertainment Systems!

Η δουλειά της Hi-ReS!,  έχει επιρροές από καλές τέχνες, σχεδιασμό προϊόντων, μουσική και ταινίες, όλες αυτές οι ξεχωριστές ειδικότητες συνδυάζονται σε ένα μέσο και συνδυάζονται με την διαδραστική τεχνολογία. Η πρώτη τους δουλειά, που την ξεκίνησαν μόνοι τους, η ιστοσελίδα soulbath.com, συγκέντρωσε παγκόσμια δημοσιότητα, και τους οδήγησε σε ανάληψη πολλών εμπορικών projects, με κυριότερο παράδειγμα την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας Requiem for a Dream του σκηνοθέτη Darren Aronofsky με τον οποίο υπάρχει συνεργασία μέχρι σήμερα, και πιο πρόσφατα στην καινούρια του δουλειά, την ταινία Noah.

Με το πέρασμα του χρόνου, η Hi-Res! κέρδισε για τις δουλειές τις πολλά βραβεία στον τομέα των ψηφιακών ΜΜΕ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα πολύ γνωστά D&AD Silver, Cannes Cyberlions, Clios, One Shows, Βραβεία BAFTA και τα Βραβεία Webby.

Μέσα σε 14 χρόνια η εταιρία έχει δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες πολύ γνωστά brands, ενδεικτικά τα παγκοσμίου φήμης Paramount, Warner Brothers, Jägermeister και Chanel, ενώ ακόμη δοκιμάζουν τις ικανότητές τους με βιβλία, περιοδικά, γλυπτική και διοργάνωση εκδηλώσεων. Πλέον διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, την Νέα Υόρκη, και το Βερολίνο.

Ο Florian, μαζί με τον Andreas Müller συν-διοικούν επίσης και την εταιρία Nanika, με έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες, και το διαδραστικό installation work, πέρα από τα συνηθισμένα inputs και outputs, με πελάτες όπως οι πολυεθνικές εταιρίες Hyundai, Nokia and Sony

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία Hi-Res! είναι και featured στο επίσημο TED Blog, στην κατηγορία TOP INTERACTIVE EXPERIENCE CREATORS.

DG Jewelery from Hi-ReS! on Vimeo.

how to find a girlfriend
writing an essay about yourself