TEDxAthens 2013 Speakers : Δημήτρης Κατσαχνιάς και Αθανάσιος Μουλάκης

October 23, 2013 Δημοσιεύτηκε από:

Katsachnias-MoulakisΣήμερα ανακοινώνονται δύο ακόμα ομιλητές της φετινής μας εκδήλωσης, με πολύ διαφορετικό background μεταξύ τους. Είναι ο Δημήτρης Κατσαχνιάς, συνιδιοκτήτης της διαφημιστικής AIR Paris και ο διεθνώς αναγνωρισμένος πανεπιστημιακός Δρ. Αθανάσιος Μουλάκης.

Δημήτρης Κατσαχνιάς

Ο Δημήτρης Κατσαχνιάς, αν και ξεκίνησε σπουδάζοντας Χημικός Μηχανικός, στη συνέχεια εργάστηκε στον τομέα Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης σε διάφορες θέσεις των πολυεθνικών εταιριών L’Oreal και Lancôme Skincare.

Το 2002 συν-ίδρυσε και διευθύνει την AIR Paris, μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες προβολής με εκτεταμένη εμπειρία στη διαφήμιση και την επικοινωνία.  Στην πορεία, η εταιρεία έχει σημειώσει μια μακρά σειρά επιτυχιών συμπεριλαμβάνοντας brands υψηλής προστιθέμενης αξίας στους κλάδους της μόδας, των αρωμάτων, των κοσμημάτων, των αλκοολούχων ποτών και των προϊόντων ομορφιάς

Στη συνέχεια ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο και την Garden and Partners, μια υπηρεσία που ειδικεύεται στο στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη των brands.

Οι εταιρίες του διαθέτουν γραφεία στο Παρίσι, τη Σαγκάη και τη Νέα Υόρκη, και το πελατολόγιο τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ονόματα όπως τον όμιλο Estée Lauder ,τη Longchamp, τη Lancôme, τον οίκο Dior, τον David Beckham, την Kate Moss, την Guess, την Guerlain, την Links of London, τη Falke, τη Folli Follie, και την Moët et Chandon.

Αθανάσιος Μουλάκης

O Δρ. Αθανάσιος Μουλάκης είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Ιράκ στο Sulaimani, με πλήθος διεθνών βραβείων και διακρίσεων.

Πέρασε τα σχολικά χρόνια του στην Αθήνα και στη συνέχεια σπούδασε στα Πανεπιστήμια του Μονάχου και της Χαιδελβέργης.

Αργότερα δίδαξε Πολιτική Θεωρία και Ανθρωπιστικές Σπουδές σε πολλά Γερμανικά Πανεπιστήμια, στο London School of Economics, στο European University Institute στη Φλωρεντία, στο University of California στο Σαν Ντιέγκο, στο St. John’s College στην Annapolis και στο University of Colorado στο Boulder, ενώ έγινε και Διευθυντής του Ιδρύματος Μεσογειακών Σπουδών της ιταλόφωνης Ελβετίας στο Λουγκάνο. Στη συνέχεια, ανακηρύχθηκε Chief Academic Officer και Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν.

Στα μετέπειτα χρόνια, το ακαδημαϊκό του έργο κάλυψε διάφορα ζητήματα αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις και την επίλυση συγκρούσεων κυρίως στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Ανακηρύχθηκε επίτιμος Εταίρος του University College του Λονδίνου, Διακεκριμένος Λέκτορας του κέντρου Olin στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Λέκτορας στη σειρά διαλέξεων Helen Edison στο UCSD και Καθηγητής Φιλοσοφίας του προγράμματος Fulbright στο Πανεπιστήμιο Τζένα.

Έχει εκδώσει συγγραφικά έργα σε πέντε γλώσσες. Από τα βιβλία του, το Beyond Utility: Liberal Education for a Technological Age ανακηρύχθηκε “Βιβλίο της χρονιάς” και έλαβε το βραβείο Ness καλύτερου βιβλίου για τη φιλελεύθερη εκπαίδευση από την Αμερικανική Ένωση Κολεγίων και Πανεπιστημίων.

Στο παρελθόν έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση και έχει υπάρξει υπότροφος Νοτιοανατολικών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Woodrow Wilson Foundation for Scholars στην Ουάσινγκτον.

Γνωρίζει 6 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Λατινικά.

buy cheap cigars online
zp8497586rq