TEDxAthens 2014 Speakers [Human Grid]: Αθηνά Κρητικού και Αχμέτ Μοαβία

October 27, 2014 Δημοσιεύτηκε από: 4 σχόλια

HG1Ο Αχμέτ Μοαβία και η Αθηνά Κρητικού είναι οι δύο πρώτοι ομιλητές που θα βρίσκονται μαζί μας στο φετινό TEDxAthens εκπροσωπώντας οργανώσεις που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα του Human Grid. Και οι δύο, ο καθένας από τη σκοπιά του, είναι υπερασπιστές της διαφορετικότητας.

Αχμέτ Μοαβία

Ο Αχμέτ Μοαβία έχει έναν σημαντικό σκοπό να εκπληρώσει. Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας, έχει διεθνή δράση στα θέματα καταπολέμησης της ξενοφοβίας και εκπροσωπεί το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών από τη θέση του προέδρου, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γεννημένος στο Σουδάν, ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια. Φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική Σχολή και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε σε θέματα εκπαίδευσης και υποστήριξης μεταναστών σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων.

Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, εντεταλμένος Σύμβουλος της Επιτροπής για ζητήματα μετανάστευσης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών.

Ο Αχμέτ Μοαβία θα βγάλει τα δικά του “Συμπεράσματα” στις 15 Νοέμβρη για ένα θέμα που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τη ξενοφοβία και το ρατσισμό, που αποτελούν από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής κοινωνίας και χρειάζονται ουσιαστική και άμεση συζήτηση.

Αθηνά Κρητικού

Η Αθηνά Κρητικού είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του Σύνδεσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) από το 2008 μέχρι και σήμερα. Έζησε και μεγάλωσε στη Γαλλία, σπούδασε Νομικά και εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

Το όραμά της για την ίδρυση του Σ.Κ.Ε.Π. ήταν μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών οπού όλοι θα μπορούν να νιώθουν αποδεκτοί και χρήσιμοι. Αυτή την μεγάλη ευθύνη έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας με τη δράση της τα τελευταία χρόνια.

Μέσω του Σ.Κ.Ε.Π, συνδέει νέους με αναπηρίες με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, μέσα από πανελλήνια διαδραστικά προγράμματα, η Αθηνά έχει έρθει σε επαφή με πάνω από 20.000 νέους, εκπαιδευτικούς και γονείς. Συνεργάζεται με περισσότερους από 250 θεσμικούς, δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και σχολεία.

Στόχος της είναι η καταπολέμηση του αποκλεισμού των νέων με αναπηρίες και εστιάζει στο πως η κοινωνία θα καταργήσει τις προκαταλήψεις που οδηγούν στην απομόνωση της «διαφορετικότητας».

———————————————————————————————————————————–

Η Αθηνά Κρητικού και ο Αχμέτ Μοαβία θα μας μιλήσουν για δυο ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα της ελληνικής κοινωνίας, που αποτελούν βασικούς πυλώνες τις κοινωνικής συνοχής. Ας τους ακούσουμε προσεκτικά…

4 σχόλια

  1. Σας ρωτώ εκ μέρους της διαδικτυακής ομάδας κωφών – βαρηκόων “ΑκουΟραμα”, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας, τουλαχιστον της κας Αθηνάς Κρητικού με υπότιτλους; Δηλαδή να υπάρχει αναρτημένο το κείμενο της ομιλίας σε οθόνη; Είμαστε κωφοί – βαρήκοοι που δεν γνωριζουμε όλοι νοηματική γλώσσα και για αυτό ρωτάμε αν θα υπάρχουν υπότιτλοι.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας. Ευχαριστώ. Με εκτίμηση Ισμήνη Πολίτη, εκ μέρους της διαδικτυακής ομάδας ΑκουΟραμα.

    • Αγαπητή κ. Πολίτη, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μιας και οι ομιλητές δεν αποστηθίζουν τις ομιλίες τους. Παρά τις πρόβες, στην τελική τους ομιλία ενδέχεται να κάνουν μικρές αλλαγές τις οποίες δε μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων. Παρόλα αυτά όλες οι ομιλίες μας θα ανεβούν on line μετά την εκδήλωση, οπότε και θα φροντίσουμε η συγκεκριμένη να ανέβει με υπότιτλούς. Σας ευχαριστούμε πολύ.

  2. Σας ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντησή σας και ευχαριστούμε που προθυμοποιείστε να εχετε υπότιτλους στο βίντεο που θα ανεβάσετε. Να σας ρωτήσω κάτι άλλο, υπάρχει δυνατότητα κατά την διάρκεια των συγκεκριμένων ομιλιών ή έστω της κ. Αθηνάς Κρητικού να υπάρχει παράλληλη διερμηνεία σε ελληνική νοηματική γλώσσα έτσι ώστε τουλάχιστον να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν κωφοί – βαρήκοοι που να γνωρίζουν νοηματική γλώσσα; Ρωτάω για να ενημερώσω την ομάδα μας ετσι ώστε να ξέρουν αν μπορούν να έρθουν στην ομιλία. Ευχαριστώ. Ισμήνη Πολίτη εκ μέρους της ομάδας “ΑκουΟραμα”.

Tο σχόλιο σας