Το πρώτο TEDxAthensSalon πραγματοποείται αύριο αλλά.. τι ‘ν’ τούτο;

June 20, 2012 Δημοσιεύτηκε από:

TEDxAthensSalon

Ξέρεις ότι πάνω από το 99% του εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη απασχολείται σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Ξέρεις ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας και αγοράς δεν είναι οι 10 μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που θα φύγουν από την χώρα μας αλλά όλα τα μικρά μαγαζιά και οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν ήδη κλείσει και συνεχίζουν να κλείνουν με τρομακτικό ρυθμό;

Ξέρεις ότι η καινοτομία, σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν προέρχεται από τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν standardized διαδικασίες σε κάθε τους ενέργεια αλλά από τους “μικρούς” που αφήνονται ελεύθεροι και προσπαθούν να δημιουργήσουν χωρίς να έχουν κάποιο όριο ή φραγμό;

Αν συνθέσεις όλα τα παραπάνω, θα καταλάβεις τον λόγο που η ομάδα του TEDxAthens αγαπάει τις startups και προσπαθεί να τις υποστηρίξει. Αύριο, στο πρώτο TEDxAthensSalon θα βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της Ευρωπαϊκής startup σκηνής καθώς και μερικές από τις πιο υποσχόμενες Ελληνικές startups.

Όταν αναζητούσαμε τους ομιλητές του event, θέλαμε να ακούσουμε διαφορετικές startup ιστορίες από διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν ζήσει “από μέσα” τον θαυμαστό αυτόν κόσμο, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ο Απόστολος Αποστολάκης, founder του e-shop.gr και angel investor (και στο -αγαπημένο μου- Taxibeat μεταξύ αλλών) θα μας μεταφέρει στα παρασκήνια της δικής του επιχειρηματικής ζωής ενώ ο Eric Parks θα μας ταξιδέψει μέχρι την Silicon Valley και θα μας γυρίσει πάλι πίσω στην Ελλάδα.

Η Jessica Erickson θα δώσει μία ομιλία με τίτλο “PR like a Boss” και, έχοντας γνωρίσει προσωπικά την Jessica, ανυπομονώ να ακούσω τις συμβουλές που θα δώσει. Μην ξεχνάς ότι η Jessica Erickson μέχρι πρόσφατα κατείχε την θέση της Head of Communications στην 6Wunderkinder, την εταιρία πίσω από τα Wunderlist & Wunderkit.

Ο Michael Jackson και ο David Bizer θα μιλήσουν για την χρηματοδότηση των startups στην Ευρώπη. Ο David Bizer, όντας μέλος της ομάδας της HackFwd, θα αναφερθεί σε early stage/seed funding ενώ ο Michael Jackson της Mangrove Capital, θα μιλήσει για VC funding στην Ευρώπη. Προσωπικά, είμαι περίεργος να δω πώς αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι εταιρίες τους το φαινόμενο “me-too” που παρατηρείται σε ολόκληρο τον κόσμο – πλην Silicon Valley.

Βέβαια, ο Alex Barrera (επίσης ομιλητής του TEDxAthensSalon), σε πρόσφατο άρθρο του στο kernelmag.com έγραψε ότι το φαινόμενο αυτό έχει κάνει την εμφάνιση του και στην Silicon Valley ενώ, αντίθετα, η πραγματική “διαδικτυακή καινοτομία” είναι Ευρωπαϊκό προνόμιο.

Τέλος, ο Μάρκος Βερέμης, ιδρυτής και πρόεδρος της Upstream, θα μας μιλήσει ίσως για ένα από τα πιο hot θέματα της τεχνολογίας: το mobile και -εικάζω- τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται στις startups που θα αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν τα smartphones για να δώσουν προστιθέμενη αξία στις εμπειρίες του χρήστη.

Όμως, εκτός από τις ομιλίες στο TEDxAthensSalon, θα διεξαχθεί παράλληλα και το startup competition όπου 6 startups θα έχουν 5 λεπτά στην διάρκεια τους για να παρουσιάσουν την startup τους, να αποδείξουν ότι υπάρχουν αξιόλογες Ελληνικές startups και να εντυπωσιάσουν κοινό και ομιλητές..

Startupers, θα τα πούμε αύριο στο HUB ενώ εσείς που δεν θα είστε μαζί μας, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Twitter τι συμβαίνει ακολουθώντας το hashtag #TEDxAthS ή απλά ακολουθώντας το TEDxAthens Twitter account.

ΥΓ. Αν μιλήσεις με τον Michael Jackson, μην προσπαθήσεις να κάνεις αστείο με το όνομα του για να “σπάσεις τον πάγο”. Το πιθανότερο είναι ότι το έχουν κάνει πολλοί πριν από σένα και μάλλον δεν εκτίμησε την “πρωτοτυπία” του αστείου.

[Η φωτογραφία προέρχεται από το instagram feed του Γιάννη Φετάνη, δημιουργού της εικαστικής ταυτότητας του TEDxAthensSalon]

mobile phone tracking uk