Τι είναι το TEDxAthens, γιατί χρειάζεται εθελοντές και που πάνε τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τα εισιτήρια.

June 4, 2015 Δημοσιεύτηκε από:

tedx-lightbulb

FB Copy:

Αυτά δεν αναρωτιέσαι και εσύ, μετά το print-screen που κυκλοφορεί σήμερα στα Social Media; Τα πράγματα είναι πιο απλά απ’όσο φαίνονται και επειδή μιλάμε για ιδέες που αξίζει να διαδίδονται, όσο το θέμα αυτό παίρνει διαστάσεις, καλό θα είναι να θέσουμε μερικά πράγματα σε σωστή βάση.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του, το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Το πρώτο TEDxAthens,  ένα από τα αρχικά 20 που διοργανώθηκαν στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2009.

Το TEDxAthens παρακολουθείται από 1200 άτομα περίπου ετησίως και φιλοξενεί γύρω στους 20 ομιλητές, από όλο τον κόσμο. Το κόστος για την παραγωγή και διεξαγωγή ενός event υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών, είναι πολύ μεγάλο.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • έξοδα μεταφοράς & φιλοξενίας των ομιλητών (το 2014 είχαμε 16 ομιλητές και 8 performers που ήρθαν από το εξωτερικό)
  • ενοικίαση χώρου
  • έξοδα εξοπλισμού για την βιντεοσκόπηση των ομιλιών οι οποίες διατίθενται στην συνέχεια δωρεάν μέσω του YouTube
  • παραγωγή σκηνικών
  • παραγωγή έντυπου υλικού (αφίσες κτλ)
  • πρώτες ύλες (4 πλήρη γεύματα για 1200 άτομα μιας και το TEDxAthens διαρκεί 12 ώρες)

Το αντίτιμο του εισιτηρίου (κατά μέσο όρο 45 Ευρώ τα τελευταία 6 χρόνια) καλύπτει μέρος αυτών των εξόδων. Τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται από χορηγίες.

Το TEDxAthens διοργανώνεται από μια ομάδα εθελοντών που δουλεύει για το event κάθε χρονιά, σε μικρές υπο-ομάδες με διαφορετικές αρμοδιότητες, με πολλή όρεξη και διάθεση, χωρίς αμοιβή – όπως γίνεται παγκοσμίως, στα TEDx events.

Οι περισσότεροι εθελοντές της ομάδας, ασχολούνται με το TEDxAthens παράλληλα με τη δουλειά και τις υπόλοιπες ασχολίες τους, ενώ κάποιοι σπουδάζουν ταυτόχρονα. Το πόσο θα ασχοληθεί ο καθένας εξαρτάται από τον προσωπικό χρόνο που έχει να διαθέσει και τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι περισσότεροι από εμάς συμμετέχουμε και σε άλλες αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις όπως: συσσίτια για αστέγους, ομάδες για εκδηλώσεις για παιδιά με ειδικές ικανότητες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και τοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε, ο καθένας από τον χρόνο του, το ταλέντο και την ενέργεια του, μέσα από όλους αυτούς τους ρόλους και οργανισμούς. Συνεχίζουμε.