Έλενα Παπαρίζου & 8tetto

Η ποπ τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου και το acapella φωνητικό σχήμα 8tetto συνεργάζονται για πρώτη φορά για να παρουσιάσουν στο κοινό του TEDxAthens μία μοναδική εμπειρία.

Η Έλενα Παπαρίζου είναι από τις πιο δημοφιλείς ποπ Ελληνίδες τραγουδίστριες. Συνολικά, έχει πουλήσει πάνω από 300.000 δίσκους και 100.000 singles παγκοσμίως, ενώ όλοι της οι δίσκοι έχουν σημειώσει χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις.Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως η Νάνα Μούσχουρη, η Jill Johnsson, ο Albert Hammond, η Vicky Leandros κ.ά. Παράλληλα, έχει κερδίσει συνολικά 35 βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο της Eurovision το 2005 για την Ελλάδα, 3 βραβεία Αρίων, 1 Balkan Music Award κ.ά.

Το “8tetto” (οκτέτο) είναι ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από οχτώ τραγουδιστές. Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από την κλασική ως τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική. To φωνητικό σύνολο “8tetto” αποτελείται από τους: Πένυ Δεληγιάννη, Άννυ Φασσέα (σοπράνο), Σοφία Μάλαμα, Αντωνία Τζίτζικα (μέτζο), Νίκο Ζιάζιαρη, Στρατή Στηλ (τενόρο), Δημήτρης Αλεξούδη, Ηλία Καπάνταη (μπάσο) και Αλέξανδρο Φαρή (μουσική διδασκαλία).

Οι δυο πλευρές συναντιούνται καλλιτεχνικά για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του TEDxAthens, με στόχο να παρουσιάσουν μια αντισυμβατική πλευρά της κλασικής μουσικής, μέσω ηχητικών τοπίων και acapella φωνητικής μουσικής. Αποκορύφωμα αυτής της διαδρομής “ο Θρήνος της Διδούς”. Συνεργάτες στην υλοποίηση της ιδέας ο σκηνογράφος Άγγελος Μέντης, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την περίφημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η χορογράφος Ευγενία Σιγαλού και ο ζωγράφος-αγιογράφος Ηλίας Καπάνταης στη δημιουργία των φιγούρων.

Το TEDxAthens υποδέχεται τους καλλιτέχνες του πρωτοπόρου αυτού σχήματος, οι οποίοι δοκιμάζουν τα όριά τους επί σκηνής σε μια παράσταση για τα όρια και τη μουσική!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.