Μάκης Προβατάς

Ο Μάκης Προβατάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε προϊατρική (Premed) στο Worcester St. College της Μασαχουσέτης και επέστρεψε για να αποφοιτήσει από την Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Από το 1998 κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές, τα δε τελευταία 9 χρόνια καθημερινά στον ΒΗΜΑfm 99,5.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το ΒΗΜagazino, και το ΒΗΜΑΜΕΝ έχει πάρει πάνω από εκατόν πενήντα συνεντεύξεις από σημαντικές προσωπικότητες όπως τους: Stephen Hawking, Richard Dawkins, Dario Fo, EricHobsbawm, Noam Chomsky, Peter Brook, Carlos Fuentes, Irvin Yalom, Patti Smith,Eric Burdon, John Malkovich, Garry Casparov κ.ά. Συνεντεύξεις, κυρίως πολιτικές, έχει πάρει και για το περιοδικό «ΙΣΤΟΡΙΑ» με το οποίο συνεργάζεται.

Για πέντε χρόνια παρουσίαζε μαζί με τη Λίνα Νικολακοπούλου στο «Gazarte» τη σειρά συναντήσεων «Ένας Λόγος Παραπάνω». Τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει με το Χρήστο Χωμενίδη στο «Public» τη σειρά συναντήσεων «Ο Τρίτος Άνθρωπος». Παράλληλα, μαζί με τον Θεωρητικό Φυσικό, Δημήτρη Νανόπουλο έγραψαν το βιβλίο (βιογραφία- δοκίμιο): «Στον τρίτο βράχο από τον Ήλιο», το οποίο εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2015 από τις εκδόσεις «Πατάκη».

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.