TEDxAthens 2011: Παγκόσμιο φόρουμ ιδεών που «αξίζει να διαδοθούν»

November 18, 2011 Δημοσιεύτηκε από:

TEDxAthens3-12

Guest Post από τους Λουκά Γερμανό και Νάντια Μπακοπούλου, για το ΑΠΕ

Αναρωτηθήκατε ποτέ τί θα βλέπατε αν βρισκόσασταν μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου, πώς λύθηκε το μαθηματικό θεώρημα του Nash, γιατί γράφει ένας 16χρονος στο περιοδικό Economist και πώς καινοτομεί η Μιcrosοft μέσω μικρών αναδυόμενων επιχειρήσεων; Καλωσήρθατε στο TEDx Athens, ένα φόρουμ καινοτομίας και δημιουργικών συζητήσεων που μοιράζεται γνώση και εμπειρίες από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και δίνει την ευκαιρία σε μία κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

«Στη σημερινή Ελλάδα είναι επιβεβλημένο να δώσουμε το βάρος στις λύσεις και όχι στα προβλήματα, στην εξέλιξη και τη πρόοδο και όχι στη στασιμότητα. Ο ρόλος των νέων ανθρώπων είναι να ταυτιστούν με τις λύσεις και όχι με τα προβλήματα της κοινωνίας μας. Σε αυτό τον στόχο, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο θετικό και δημιουργικό μονοπάτι από την καινοτομία, τη νεανική επιχειρηματικότητα και, τελικά, την ανατροπή», δηλώνει ο συντονιστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου.

Το φετινό ΤΕDx Athens θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Αίθουσα Αντιγόνη). Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι: «Η Τέχνη της Ανατροπής» (The Art of Disruption) και στο πρόγραμμα υπάρχουν ομιλίες από τον κόσμο της τέχνης, της τεχνολογίας, των μίντια και όχι μόνο, καθώς επίσης δρώμενα, αλλά και παράλληλες δράσεις, με στόχο το κοινό να βιώσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη και ήδη έχουν ανακοινωθεί οι συμμετοχές 14 ομιλητών.

Μεταξύ των ομιλητών, ξεχωρίζουν ο Καλιφορνέζος Τζo Τρίπι, διεθνούς φήμης προσωπικότητα της Στρατηγικής Πολιτικής Επικοινωνίας και συγγραφέας του «The Revolution Will Not Be Televised: Democracy, the Internet, and the Overthrow of Everything», ο Γκλεν Λόουρι, διευθυντής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ο Χασάν Ελάχι, καλλιτέχνης και ακαδημαϊκός για θέματα ψηφιακής κουλτούρας, ο 30χρονος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ένας από τους νεότερους καθηγητές του ΜΙΤ, ο Τζουλιάνο Τουμπίνο, παγκόσμιος διευθυντής της Microsoft για θέματα καινοτομίας και αναδυόμενων επιχειρήσεων, ο Τζορτζ Κουρούνης, ένας από τους διασημότερους κυνηγούς ακραίων φαινομένων στον κόσμο, ο Κλίμενς Γκουπτάρα, ένας 16χρονος χαρισματικός ομιλητής, συγγραφέας και σχολιαστής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει αρθρογραφήσει για έντυπα όπως τα «Der Standard» και «The Economist». Η κάθε ομιλία διαρκεί έως 18 λεπτά. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικά δρώμενα. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι συμμετοχές της Καμεράτα Junior και των «Word of Mouth».

«Έχω πάθος για την καινοτομία και τη δύναμή της, που ενισχύει το επιχειρείν και την ανάπτυξη σε όλον τον κόσμο. Το ΤEDx Athens είναι μία εκπληκτική ευκαιρία για μένα να μοιραστώ ιδέες και να μάθω από τους συμμετέχοντες πώς μπορούμε να χτίσουμε ένα περιβάλλον όπου η καινοτομία και το επιχειρείν μπορούν να ανθίσουν μαζί, προκειμένου να καλυτερεύσουν τη ζωή μας», δηλώνει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Τζουλιάνο Τουμπίνο, της εταιρείας Microsoft.

Juliano Tubino

Ο Καναδός Τζορτζ Κουρούνης, είναι ένας από τους διασημότερους κυνηγούς ακραίων φαινομένων στον κόσμο, ένας εξερευνητής και τηλεοπτικός παρουσιαστής. Πριν από 15 χρόνια «κυνήγησε» τον πρώτο του ανεμοστρόβιλο και έκτοτε έκανε σκοπό της ζωής του να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως θύελλες, ηφαίστεια, παγετώνες, φωτιές, ωκεανούς και σπηλιές. «Για μένα το σημαντικό στις εκδηλώσεις του TED είναι η νέα οπτική ματιά που ξεδιπλώνεται μπροστά σου μέσα από κάθε ομιλία και ριζώνει στο μυαλό σου. Αυτές είναι οι στιγμές που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Ορισμένοι λένε πως είμαι τρελός που διακινδυνεύω τη ζωή μου προκειμένου να καταγράψω φυσικές καταστροφές. Ανυπομονώ να μοιραστώ τις ιδέες μου με το ελληνικό κοινό, βοηθώντας έτσι τους ανθρώπους γύρω μου να δουν τον κόσμο λίγο διαφορετικά», αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

George_Kourounis-2

«Αφιερώστε καθημερινά 18 λεπτά της ζωής σας για να παρακολουθήστε μία ομιλία που θα σας δώσει καινούργιες ιδέες, γνώση και έμπνευση. Μέσα από αυτήν την διαδικασία θα αποκτήσετε όλα όσα χρειάζεστε για να κατακτήσετε τον κόσμο», εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο γνωστός κινηματογραφικός παραγωγός, Σεμπάστιαν Λίντστορμ, που είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της «Light For Children» (www.lightforchildren.com), μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που ασχολείται με παιδιά, τα οποία έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV στην Γκάνα, καθώς και συνιδρυτής του Ιδρύματος «What Took You So Long» (www.whattookyousolong.org), που δημιουργεί ντοκιμαντέρ για ΜΚΟ με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Sebastian Lindstrom 1

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και η Ελληνίδα Ματίνα Στεβή, που είναι αρθρογράφος για το Dow Jones και την Wall Street Journal. Στο φετινό TEDx Athens θα μιλήσει για την οικονομία του… twitter! Θα εξηγήσει δηλαδή, πώς μεγάλες ποσότητες δεδομένων, τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο (big data), μπορούν να επηρεάσουν την οικονομία και πώς το twitter επηρεάζει, πλέον, οικονομικές συζητήσεις και εξελίξεις. «Είμαι πολύ χαρούμενη που προσκλήθηκα στο TEDx Athens για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι μου δίνεται η ευκαιρία να αλληλεπιδράσω με το ελληνικό κοινό, σε σχέση με ένα ερώτημα που είναι παγκόσμιο, τεχνικό και πολύπλοκο. Ο δεύτερος είναι ότι, μέσα από την ομιλία μου, ελπίζω να μπορέσω να εξηγήσω πώς η οικονομία μπορεί να γίνει πιο διάφανη και κατανοητή στο ευρύ κοινό μέσω της χρήσης, συγκεκριμένα του twitter και της επιρροής που αυτό ασκεί στις παγκόσμιες αγορές, αλλά και στην οικονομική δημοσιογραφία», δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ειδικά λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, μία μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει πως οι αγορές, τα χρηματοοικονομικά είναι κάτι δυσθεώρητο, περίεργο και μυστηριώδες. Αυτό που έχει ενδιαφέρον στο twitter είναι ότι έχει κάνει “κομμουνιστική” την αγορά της πληροφορίας. Μέσω αυτού, απλοί χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν με ειδικούς για χρηματοοικονομικά ζητήματα. Έτσι, μεγάλο μέρος από αυτό το κενό ανάμεσα στο ευρύ κοινό και τις αγορές, γεφυρώνεται», προσθέτει.

diet plans for women

2 σχόλια

    • Ευχαριστούμε πολύ Διονύση!