TEDxAthens 2012 – Δημιουργικές Δραστηριότητες και Εργαστήρια

November 22, 2012 Δημοσιεύτηκε από:

tedxbig

Εκτός από τους ομιλητές, το πρόγραμμα του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου για το TEDxAthens, περιλαμβάνει μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες και εργαστήρια, στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε στα διαλείμματα αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ας μάθουμε όμως λίγες περισσότερες πληροφορίες για το κάθε ένα από αυτά…

a gathering

H Μαρία-Θάλεια Καρρά και η Όλγα Χατζηδάκη ανάθεσαν σε εικοσιοκτώ Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν νέα έργα με θέμα ή με αφορμή την Ελλάδα. Τα τυπώσανε σε αφίσες και τα διασκόρπισαν στην πόλη, στον τύπο, στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα…

Στόχος τους ήταν κάθε έργο να αποτελεί μια χειρονομία του καλλιτέχνη ως προς την εποχή του, την οποία να διαδώσουν με ελεύθερο και ανοιχτό τρόπο.

Τα έργα του a gathering εκτέθηκαν το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών, αυτή την εποχή παρουσιάζονται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  και σήμερα βρίσκονται στον “Ελληνικό Κόσμο” όπου θα έχετε την ευκαιρία να τα δείτε..

DO IT ECO

Όταν η οικολογική ευαισθητοποίηση συναντά την καινοτομία, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μοναδικό!

Το DoItEco, η πρώτη οικολογική επίδειξη μόδας σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι γεγονός!

Δέκα Έλληνες και δέκα Κύπριοι σχεδιαστές μόδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με βάση τις επιταγές της οικολογίας παρουσίασαν δημιουργίες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η όλη διαδικασία της παραγωγής των υλικών και της οργάνωσης του DoItEco μέσω πρακτικών ελαχιστοποίησης της χρήσης νερού, της κατανάλωσης ενέργειας αλλά και των δίκαιων συνθηκών εργασίας.

Eπισκεφθείτε το workshop του DoItEco για να δείτε ζωντανά από κοντά τις οικολογικές δημιουργίες και να ακούσετε τους συμμετέχοντες σχεδιαστές να μιλούν για την παγκόσμια τάση της οικολογίας!

S&B, MILOTERRANEAN Geo Experience

Η S&B παρουσιάζει το MILOTERRANEAN Geo Experience και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την πολυποίκιλη ομορφιά του ηφαιστιογενούς τοπίου των ελληνικών νησιών της Μήλου και της Κιμώλου. Μια πρωτοβουλία τoυ Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου.

Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο @ Coca-Cola Lounge

Η Coca-Cola στο πλαίσιο της καμπάνιας «Υπάρχουν λόγοι για να πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο», σας περιμένει στο Coca-Cola Lounge στον πρώτο όροφο για να αναδείξει ότι ο κόσμος γύρω μας είναι πολύ πιο όμορφος από ό,τι νομίζουμε και ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον! Η καμπάνια βασίζεται σε στοιχεία διεθνούς έρευνας και χρησιμοποιεί πραγματικά παραδείγματα και αριθμούς για να δείξει πως το καλό μπορεί να νικήσει το κακό.

Στο δεύτερο διάλειμμα, στο Coca-Cola Lounge θα παρουσιαστεί η ιστορία που αναδείχθηκε στο διαγωνισμό της Coca-Cola «Γράψε το δικό σου λόγο» και αποτελεί έναν ακόμα από τους χιλιάδες αληθινούς λόγους για να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο!

Εσείς πιστεύετε σε ένα καλύτερο αύριο; Μοιραστείτε μαζί μας τους λόγους στο Coca-Cola Lounge αλλά και στον τοίχο της Coca-Cola στο φουαγιέ του θεάτρου!

Human Grid

Το ΤΕDx Athens, στα πλαίσια του νέου του Project Ηuman Grid, φιλοξενεί 14 Εθελοντικές Οργανώσεις και Πρωτοβουλίες, που δρουν στην Αθήνα και η λειτουργία τους οφείλεται στη διάθεση ανθρώπων κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της πόλης, να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους ή/και να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι, για μια πιο όμορφη και ανθρώπινη πόλη! Εκπρόσωποι των Εθελοντικών αυτών Πρωτοβουλιών, θα βρίσκονται στον ημιώροφο του Θεάτρου, για να έρθουν σε επαφή με το κοινό του TEDx Athens, να παρέχουν ενημέρωση για τις δράσεις τους και  να δεχτούν με χαρά τη βοήθειά σας στο πολύτιμο έργο τους!

Aegean Simulcast Lounge

Στον δεύτερο όροφο του “ΘΕΑΤΡΟΝ”, στην αίθουσα Ιφιγένεια Β´ θα βρείτε το “Simulcast Lounge” όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες της κεντρικής αίθουσας σε live αναμετάδοση, να χαλαρώσετε σε αναπαυτικούς καναπέδες και να απολαύσετε τον καφέ σας από την Nespresso, συνοδεία κρουασάν, μπισκότων και ξηρών καρπών από την Aegean Airlines.

Coca Cola Lounge

Στο Coca-Cola Lounge μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα συμβαίνουν στην κεντρική αίθουσα σε ταυτόχρονη αναμετάδοση απολαμβάνοντας παγωμένη Coca-Cola και σνακ από το Le Chocolatier. Εδώ θα βρείτε και charging stations για τη μπαταρία του κινητού σας.

Photo Wall

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ένα photo wall όπου ο καθένας θα μπορεί να φωτογραφηθεί με φόντο το TEDxAthens logo. Οι φωτογραφίες θα ανέβουν στο Flickr μερικές ημέρες μετά την εκδήλωση.

Doers Wall

Στο Φουαγιέ θα βρείτε ένα μεγάλο ταμπλό όπου με την “παρέμβαση” του σκιτσογράφου μας, θα μπορείτε να γράψετε το δικό σας μήνυμα γύρω από το φετινό θέμα του TEDxAthens, “The Ones Who Do”!

adobe animation software
zp8497586rq

3 σχόλια

  1. Το άρθρο για τα γενικότερα δρώμενα και εκτιθέμενα στα πλαίσια του ΤΕDEX αφορούν μόνον οσους κατάφεραν να εχουν εισητήριο? ή μπορούμε να περάσουμε κι οι υπολοιποι να παρουμε λιγη απο την αύρα της διοργάνωσης ? θα εκτιμουσα πολύ την απάντησή σας, καθοσον το registration εχει κλείσει και δεν τα καταφερα να διασφαλίσω εισητηριο.. Ευχαριστώ

    • Χαρά Καλημέρα!

      Οι δραστηριότητες και τα workshops πραγματοποιούνται στα πλαίσια του event. Δυστυχώς αφορούν μόνο όσους έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Σάββατο. Μπορείς ωστόσο να πάρεις λίγη αύρα από την εκδήλωση παρακολουθώντας τις ομιλίες μέσω livestreaming στη σελίδα http://2012.tedxathens.com/ .

      Σ ευχαριστούμε!

  2. Pingback: TEDxAthens 2012: Live blog μέσα από τη σελίδα του Γερμανού και το Away.gr — Away.gr